Aktualności

Dialog Biznesu #3 – Grzegorz Młynarski – Six Seasons Distillery

Dialog Biznesu #3 – Grzegorz Młynarski – Six Seasons Distillery

Dialog Biznesu to format od Instytutu Libertatis w ramach projektu The Voice Of Business. W ramach programu wsłuchujemy się w głos przedsiębiorców. Pragniemy zrozumieć ich codzienną pracę, bariery, możliwości oraz wyzwania.

Naszym kolejnym gościem Dialogu Biznesu jest Grzegorz Młynarski, biznesmen, restaurator oraz wielki fan i producent muzyki. Całe życie marzył by prowadzić własną restauracje – celu swojego dopiął i to niejednokrotnie!

Aktualnie trzypiętrowa warszawska restauracja Six Seasons Distillery pomaga dalej spełniać pasję naszego przedsiębiorcy. Na jednym piętrze znajduje się wspomniana restauracja, na drugim studio nagraniowe, a na trzecim produkcja ginu!

Droga do sukcesu nie jest łatwa jednak z pewnością satysfakcjonująca. Właśnie o niej, lecz także o problemach, barierach i marzeniach przedsiębiorców usłyszycie w trzeciej odsłonie Dialogu Biznesu.

Głęboko wierzymy, że przedsiębiorcy, szczególnie mali i średni, są kluczowym elementem, życia gospodarczego w naszym kraju. Dlatego też chcemy ich wspierać w ich codziennej pracy na poziomie konsultacji oraz wsparcia prawnego poprzez platformę thevoiceofbusiness.pl .

Zdajemy sobie sprawę, że wiele problemów tego sektora istnieje na poziomie systemowym i z tego powodu wraz z przedsiębiorcami i ekspertami w ramach projektu tworzymy kwartalne rekomendacje, prezentowane opinii publicznej na konferencjach medialnych.

Wszystkich przedsiębiorców zachęcamy do kontaktu oraz uczestniczenia w programie, dzięki któremu usprawnimy działanie środowiska biznesowego w Polsce!

Sfinansowano ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich NOWEFIO na lata 2021-2030

Pozostałe aktualności

Schumpeter o zysku przedsiębiorcy

“Zysk przedsiębiorcy jest wyrazem wartości tego, co przedsiębiorca wnosi do produkcji” napisał jeden z najwybitniejszych ekonomistów XX wieku Joseph A. Schumpeter. Zdaje się, że coraz częściej gdy rozmowa toczy się o gospodarce i o życiu gospodarczym zapominamy, że...

Normy kluturowe i społeczne dla rozwoju przedsiębiorstw

Normy kulturowe i społeczne są według badań w Polsce niższe niż w Europie i zdecydowanie niższe niż w przypadku gospodarek o wysokich dochodach. Według badania GEM (w skali 1-10) Polska posiada pozytywne uwarunkowania do rozwoju przedsiębiorczości w kategorii norm...

Relacja z konferencji dt. branży hotelarskiej

Wyodrębnienie samodzielnych lokali ułatwi inwestycje w aparthotele Mimo braku zakazu, formalne wydzielenie lokalu w obiekcie, w którym mają być świadczone usługi hotelarskie jest niezwykle trudne. To blokuje część inwestorów – uważają eksperci Fundacji Instytut...